Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2010 12:34 - Програми? Криза? Реалност?
Автор: lubimo Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 883 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.04.2010 12:35


image

Снощи слушах изявлението на премиера по телевизията. Той рисуваше възмутен схеми за източване на средства от държавната хазна и каза, че тези, които са го правили „...не са престъпници, а психично болни!”

Каза също така, че „...преди да запушат дупките на кацата, няма да се опитват да я пълнят!”

Всичко това е напълно вярно, но само, ако приемем, че все още съществува каца! Когато дупките са по-големи от затвореното пространство, то очевидно, че това е едно празно пространство, в каквото всъщност се превърна сферата на възможностите за българите да оцелеят.

Ще си позволя да напомня за един друг аргумент, който не е така грандиозно скандален, като големите далавери, но има не по-малко пагубен ефект върху икономиката и средата в България. Това са стотиците малки дупчици, които съществуват на всички възможни нива на заетост и които правят ситуацията неконтролируема. Водата в лодката е повече от тази в морето. Реално погледнато няма никаква законна възможност да изкараш един лев, защото грешката е още в самото намерение и очакване. В момента единствения начин да получиш пари в България (не и да ги изкараш) е да участваш в държавната програма за разграбване на националните богатства.

Премиерът говори за запушване на дупки, като забравя да назове как изглежда това, което ще запушва!

От значителния ми опит с хората, стигнах до извода, че съсипията, която предишната система е нанесла върху психиката на хората и тяхното мислене е истинската катастрофа.

От най-малкото селце, до върховете на пирамидата съзнанието на хората е ангажирано единствено с това как да прецакат държавата или да се прецакат взаимно, за да оцелеят.
Това, което обаче се случва в материалния свят е нищо в сравнение с това, което става в духовния, защото в материалния все пак съществуват някакви общоприети представи за мерки и теглилки. В света на духовното обаче такива няма и грабежът е... няма термин! Всички са отчаяни, само степента е различна.

Ако отворите програмите за културно финансиране и за образование, с изумление ще видите пладнешкия обир. Ще си позволя да направя безплатни предложения на фондациите и неправителствените организации, ако са се задъхали да измислят глупости:
„Семинар за повишаване на индивидуалната способност за самозадоволяване.”

„Програма за теоретизиране на битовите проблеми или как да живеем, без да работим и без пари!”

„Практически курс по оцеляване с подръчни материали, в условията на криза!”

„Семинар на темата: колко дупки са нужни, за да потъне нещо, като държава?”

„Програма за конкурс с награда за двама – безплатна почивка на българското Черноморие по темата: „Как да клонираме по един Бойко във всяка община?”

Всъщност мисля, че съм професионалист и мога да измислям поне по едно безумие на час, а като знам колко талантлив е народът ни...!

В заключение искам да добавя, че средно интелигентните хора отдавна знаят всичко за това какво се случва в държавата, но пътя на тази информация до институциите, които я управляват е напълно затлачен от перачи.

Дано преди да стигнем до гибелното падане, някой извади кураж да извика: „Пада-мееееее!”

Любимо

www.lubimo.com




Тагове:   криза,   реалност,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubimo
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 141607
Постинги: 51
Коментари: 29
Гласове: 53
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930