Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2010 14:35 - Духовен секс
Автор: lubimo Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3694 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 15.03.2010 14:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

        
   
„Удивителна е приликата, на това, което правим с това, което мислим!”

Свикнали сме с убеждението си, че мислите ни са скрито-интимно пространство, където можем да подредим живота си, като на чернова и после да го пренесем на белия лист от реалност. Свиквали сме, че останалите хора, не са толкова добри в това подреждане – по-глупави са! Свикнали сме, че това място е тайно, подобно на сейф, за който единствено ние имаме код за достъп. Всички тези навици, обаче, са твърде наивни и неуместни, когато става дума за истинския живот. Този живот отдавна е преместил инструментите си, именно в това пространство – там, където си мислите, че сте най-сигурни.

Когато си намерих приятелка, с която прекарвах доста време в приятни разговори, съпругата ми съвсем прозорливо оцени това като духовен секс – „на кафе”, защото това прекрасното време, което аз отделях за жена и което не отделяхме, в последно време един за друг, поради придобилата отегчителна рутинност, съпружеска връзка. Когато се опитах да се оправдая, тя каза: „Защо го правиш, на лицето ти, в очите ти е изписано с неонови лампи, че си влюбен!”

Наистина е така!

Нашите мисли и намерения са изписани на огромен екран над главите ни, който е видим за всеки, умеещ поне малко да вижда.

Когато човек прецени, че нещо за него е важно и ценно, той го прибира на едно и също място – където ще бъде най-недостъпно. Веднъж прибрано, той спира да се интересува от него и именно това отваря достъп на всеки, който поиска да го намери.

Когато оставите парите си в банка, цял свят разбира, че имате пари, използва ги, и дори разбира от къде са и какво правите, за да ги имате, а най-вече как ги управлявате. Забелязали ли сте физиономията на банковия чиновник, на който поверявате парите си, когато му оставите голяма сума от парите си или изтеглите кредит? Толкова прилича на женското изражение, когато й поискате да се омъжи за вас или на мъжко – когато жена му предложи очакван от доста време секс.

Също толкова еднозначно изглеждат възрастните хора с тяхното отегчение от живота, което носят в погледите си, както и това на тийнейджърите, с тяхното вечно неудовлетворение, палавост в избора и неразбирането си за отговорност. Изписано е достоверно на лицето на неудовлетворените сексуално мъже и жени, както и на удовлетворените.

Когато срещнете истинска личност – то тя ви пленява, най-вече именно с този надпис – „Аз съм щастлив!” – обратно на онзи на просяка – „Аз съм нещастен!”. Така изглеждат и непочтените и почтените хора, и в зависимост от това колко са верни на себе си, дори получават бръчки на лицата си, които отвеждат към тяхната тайна!

Както хората биологически са обсебени от своята хормонална зависимост, така и в чисто материален смисъл, те са обвързани с духовните си потребности. В същия смисъл, надниквайки в едното измерение – откриваме огледалното изображение в другото. Човек не може да има тайни, защото ги разкрива постоянно с това, което прави и най-вече с това, което иска да скрие. Когато пазарува всеки остойностява с парите си това, от което има нужда и слепия ще разбере, че този човек има такива потребности и ги крие в себе си, но най-вече остойностява себе си. Когато човек разговаря, става очевидно всичко това, в което иска другите да му повярват и очакват да чуят от него и това, което крие. Във всяко изречение има послание, има молба, има надежда и очакване и често различни части от него, трябва да останат тайна. Никога не се получава, защото именно това, на което най-малко се акцентира е основното, за което става дума.
В съвременния свят съществува духовна порнография, в името на лесния и не обвързващ секс и най-вече в името на това да поевтиняват ценностите на хората, а от там и самият им живот. В тази посока няма да бъде далеч времето, в което значението на един човешки живот ще се свежда до това, да пусне един СМС, защото именно стремежа към анонимност и запазване на тайната на всеки, за неговата индивидуалност всъщност я изважда на показ и я обезстойностява.

Ако всеки публикува свой порно клип в интернет, няма да им никой, който да се интересува от бизнеса с порнография, така както се случва с хората, които имат здрав сексуален живот и не се интересуват от порнография.

Напоследък хората се оплакват непрекъснато – но не съзнават, че именно това вгорчава живота им, защото е единствено оправдание за собствената им несъстоятелност да направят правилния избор. Когато някой се оплаква от шефа си или половинката си, той казва: „Аз съм глупак – отново съм прецакан, защото се оставих да бъда подведен от напразни очаквания!”

Този, който не се оплаква, от своя страна казва: „Аз съм направил своя избор и съм доволен, защото продължавам да го имам!”

Всички хора имат едно, единствено ценно нещо, за което постоянно забравят – „Времето, което им остава, за да прекарат с любимите си хора!”

Животът не е в това, което познаваме, а в това, което предстои да опознаем и именно там, единствено можем да се надяваме на чудеса!

Чужденецът, чуждата жена или мъж, чуждият свят, чуждата държава, чуждата собственост, чуждите възможности и слабости... – всичко това, са нещата, към които човек се стреми, когато не е доволен от себе си и именно това недоволство е енергията, с която се движи съвременния свят. Той е огледално изображение на липсата на въображение на хората, там, където те живеят зле и се оплакват и обратното за онези, които не го правят.
Кой обаче, освен Вас може да определи кое ви е любимо, за да искате да прекарате времето си с него?

Любимо е това, на което давате тайните си и енергията си и това ви доставя удовлетворение. Това, за което давате парите си, времето си, вярата и надеждата си, така както го правят единствено влюбените хора за своите половинки.
Когато инвестирате в секс - получавате секс, когато го правите в любов – получавате любов, и т.н.

„Спрях да мечтая за пътуване, защото съм изпълнен със страх от това, че няма къде да се върна!”

Единствената тайна за мен, е тази, за която и аз самият не подозирам! Единствената тайна за света около мен е тази, която и той не подозира!

Липсата на тайни е най-голямата тайна, така както самият живот е най-голямото чудо, което се случва постоянно, а ние го търсим, като нещо скрито, което най-трудно откриваме.

Дяволът е измислил Рая, за да може добре да си живее в Ада, където всъщност е истинският рай! Измислил е правила и добродетели, в които да убеди хората, но не и себе си, единствено, защото вярва изцяло в това, че те не съществуват.
Всеки път, когато сте поставени пред личен избор, са се случили много неща извън вас, които да ви поставят пред него.
Избираме единствено да сме, такива, каквито чувстваме, че сме.
Голата, духовна истина, като сексуалността и голата ни духовна същност, подобно на порнография, определят съдбата и стойността на живота ни.

Ние не сме нищо друго, освен проекция на мислите си, подобно на билборд, зад който крием порочната си душа.

                                                                                            Любимо



www.lubimo.com




 

 



Тагове:   човек,   духовност,   мнения,


Гласувай:
6



1. hinki - Хубав текст. :)
17.03.2010 00:17
Има над какво да се замисли човек ...
А "порочната ни душа" е доста силно казано.
Слаба, наранена, опустошена, търсеща себе си някъде другаде ...
Според мен, това просто са двете крайности.
цитирай
2. анонимен - Тъпо
19.03.2010 16:26
Доста глупости има в този текст,мисля че загубих няколко минути от живота си за да го чета.
цитирай
3. apostapostoloff - Духовният секс не ме задоволява!
06.12.2019 06:21
Търся си мадама, която да клатя всеки ден до насита.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lubimo
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 141556
Постинги: 51
Коментари: 29
Гласове: 53
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930