Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2010 12:43 - Цинизъм - напълно безплатно оцеляване.
Автор: lubimo Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1118 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.03.2010 12:44


image


„Курс по магьосничество, вещерство и цинизъм”

Напоследък в татковината ни се навъди нов, законен начин за пране на пари и имитиране на дейност пред ЕС. Прихвана ни тяхната болест.

След като повече от петнадесет години инвестирахме хиляди лева във всеки човешки живот и време в обучение и получаване на тапии за всевъзможни дейности и професии, сега само срещу още няколкостотин лева и едноседмичен курс може да получим на някакъв семинар, по някой от навъдилите се безброй „програми” за преквалификация. Още една тапия, която да те спаси от икономическата криза – при това, ако си отличник, ще ти направят 40% отстъпка. И ако това не е поредната пирамида на държавно ниво?!

Ако отворите интернет ще видите как отсъстват каквито и да е програми за работа и заетост, за култура, творчество. Всички са окупирани от бившите социалистически институции и техния огромен административен, изгладнял персонал.

Единствените ви възможности за оцеляване, след като държавата очевидно е фалирала, остава - да сте студент и да се запишете на бригада за бране на ягоди в английска ферма или да станете слугиня, или детегледачка.

Опасявам се, че току-що открих най-новото съвременно оръжие – това е ЦИНИЗМЪТ!

Цинизмът, проявен от позицията на висшите и отговорни институции, е убийствен за всяко едно човешко достойнство. Той бълва буквално от всякъде, под формата на откровен сарказъм и черен хумор от телевизии, радио, печат, институции, а напоследък най-вече в обявите по интернет – където сякаш няма никаква конкуренция. Единственото което остана, е социалното министерство да раздава тапии за магьосничество и вещерство на организиран семинар в някой седем звезден хотел - от тези на Масларова, където да се узакони професията „Сървайвър – БГ” или „Професионален циник”, без да забравят и разбира се задължителната такса.

Безплатна идея за сценаристите на БТВ.

На народното събрание е редно да се напише: „Циници от всички страни, съединявайте се!”

Единствената професия в България е тази на оцеляващия и тази на магьосниците и вещерите!

Статистическите „институти” фабрикуват всевъзможна цинична информация в проценти. Нима на хората им трябва някой, който да види вместо тях (в проценти) празнотата в хладилника им или да им плати всевъзможните такси и данъци?! Къде са статистиците, за да кажат, че след като „Бизнесът” унищожи икономиката на България, същия този „Бизнес” сега харчи парите си предимно в чужбина?! Политиците се забавляват с поредните, предизборни във фамилиарен стил лайномети, в жалък стремеж да отклонят вниманието на хората, преди да им съобщят подобно на комшиите гърци, че ще извадят „пакет от рестриктивни мерки”, под формата на сълзотворен газ, полицейщина и бирници.

Уникално е търпението на българите, но още по-уникално ще бъде, онова, което предстои - когато всички българи извадят на светло „вълшебните си пръчки”, благодарение на които все още си карат лимузините и си живеят в апартаменти и къщи.

Тука ще цитирам една известна в Благоевград комунистическа личност, в потвърждение на това, че политическата предопределеност на хората, не им пречи да бъдат саркастични. Че всеки нов сарказъм е добре забравен стар.

Среща се Другарят Тасински /комунистически кмет/ със свой приятел в градската градина и като един истински кмет пита:

„- На къде така?

- Отивам да свърша една работа в съвета /общината/. – казва човекът.

- А, добре, но да знаеш, че там съвет ще ти дадат, но работа няма да ти свършат!”

Та, за какъв преход говорим?!

Крайно време е да се разбере, от управниците, че българинът няма нужда от акъл, а от пари и съответно - работа, с която да ги изкара! Има нужда единствено от програми за професионална заетост, от работеща, конкурентна, на световния пазар, икономика. България, както целия свят, ако не сте забелязали, има нужда от финансиране на креативни идеи и проекти, вместо алтернативи за професионални безработни!

Напоследък цинизма минава всякаква граница и както казваше моята баба: „Заяли сте се – и ще изядете някого!” Всяко търпение има граници!

Стига, стига, стига откровен цинизъм!

Корабът потъва, ако не сте разбрали и вода има за всички – не се блъскайте!!!

Тези, които прибраха парите в сметките си, не искат да плащат! Остава да ни убедят, че няма за какво да го правят! Вече, дори успяват!

Българите стават никому, ненужни!

Мотористът на „Трети март” не беше случаен и според приятели, е български вариант, който дяволски прилича на самолетите в Ню Йорк!

„Слушай дъще - сещай се снахо!” – нар.пог.

Любимо

www.lubimo.com

 


Тагове:   оцеляване,   напълно,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lubimo
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 141555
Постинги: 51
Коментари: 29
Гласове: 53
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930